Finalisti 2018

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL SOCIAL

ALEXANDRU - RARES FODOCA - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SALAJ ( 1.127 voturi )

Documentându-mă asupra activităților derulate de Societatea Nationala de Cruce Rosie din România, am constatat cu satisfacție că profilul și realizările acesteia corespund pe deplin aspirațiilor și nevoilor mele. Acesta este motivul pentru care îmi permit să apreciez că dorința mea de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea și pasiunea mea pentru reușită totală sunt numai câteva din trăsăturile pe care voi fi onorat să le pun la dispoziția unei echipe tinere și dinamice

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL SOCIAL

CRISTIANA MUNTEANU - FILIALA DE CRUCE ROȘIE CONSTANȚA ( 882 voturi )

Am ales sa mă implic mai mult în activitățile ce aparțin sferei sociale pentru că pune accentul pe legătura dintre oameni. Momentul în care am făcut această alegere a fost în timpul unei acțiuni de distribuție de alimente la o familie modeste cu 3 copii dintr-un sat îndepărtat de oraș. Când am intrat în curtea casei toți cei 3 copii ne așteptau în pridvor, iar Rareș, un băiețel de 5 ani cu ochi inocenți, cum nu mai văzusem până atunci, m-a îmbrățișat. Sincer și cald. O îmbrățișare pură de copil care m-a făcut să realizez ce contează cu adevărat în viață. Câteodată e bine să ne oprim, să privim în jur și să vedem ce înseamnă fericirea cu adevărat. Pe mine Rareș m-a făcut să vad altfel lucrurile, m-a învățat ce înseamnă fericirea pură, m-a făcut sa realizez cât de norocoasă sunt pentru că am privilegiul de a cunoaște in fiecare zi oameni noi și să plec de lângă ei cu o noua experiența de viata împărtășita de ei.

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL SOCIAL

MARIA-VALENTINA BUJOR - FILIALA DE CRUCE ROȘIE ARGEȘ ( 750 voturi )

Îmi doresc să aduc cât mai multe zâmbete celor mai putini norocoși si m-am dedicat întru totul acestei cauze. Mi am propus să descopăr realitatea din jurul meu și să corectez nedreptățile sociale. A fi voluntar presupune munca în echipa, organizare, înțelegere și dedicare. De când am devenit voluntar m-am schimbat, sunt mai optimistă, nu mă mai las copleșită de probleme personale minore, am învățat cum să îmi ajut semenii, cum să le înțeleg nevoile și încerc să devin un exemplu bun pentru cei din jurul meu.

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL PREGATIRII ŞI INTERVENŢIEI LA DEZASTRE

FLORIAN-RAZVAN VASILE - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SECTOR 1 BUCUREȘTI ( 1.064 voturi )

Am ales aceasta categorie pentru că de-a lungul perioadei petrecute ca voluntar la Filiala Sector 1 București am desfășurat numeroase activități în cadrul departamentului de intervenție în caz de dezastre, participând la tabere și concursuri unde am obținut locul I in 2018 si locul III in 2017. " Razvan este unul dintre cei mai implicați voluntari din cadrul filialei. El își dăruiește timpul nu numai în domeniul pregătirii și intervenției la dezastre, ci pentru orice tip de activitate din filială, numai sa le fie bine voluntarilor noștri. Este un model de urmat pentru aceștia datorita dăruirii sale si interesului de care dă dovadă, dar mai ales datorită mediului de lucru pe care îl creează. Nu este un voluntar monoton, lucrează într-un mod aparte, dinamic, realizând astfel locul perfect de învățare pentru voluntari.” Lider de tineret Crucea Rosie Romana Sector 1, Băncilă Alina-Maria

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL PREGATIRII ŞI INTERVENŢIEI LA DEZASTRE

PAUL - MIRON CHICHISAN - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SĂLAJ ( 920 voturi )

“Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”. Sub egida acestui citat îmi conduc viața și idealurile. Niciodată nu m-am gândit că pot face așa mult bine cât am făcut de când sunt la Crucea Roșie! Toată viața am visat să ajut oamenii și să îi fac să conștientizeze cât de important este să fii pregătit pentru un dezastru. Pentru mine prevenția și pregătirea este o datorie civilă către trebuie îndeplinită de toți. La Crucea Roșie am învățat să iert, să îmi ajut semenii si să îi prețuiesc pe cei de lângă mine. Tot aici am învățat “ABC”-ul prevenției dezastrului și mi-am arătat ulterior cunoștințele în acest domeniu la concursuri precum “Sanitarii Pricepuți”, unde, la prima participare am fost în top 10 împreună cu echipa mea.

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL PREGATIRII ŞI INTERVENŢIEI LA DEZASTRE

IOAN CLAUDIU DASCĂLU - FILIALA DE CRUCE ROȘIE BRAȘOV ( 901 voturi )

Sunt voluntar la filiala de Cruce Roșie Brașov de aproape 3 ani. De la început am fost atras de partea de Prim-Ajutor și de prevenire și pregătire pentru situațiile de dezastre. Mi-am început activitatea ca novice evoluând pe parcurs si axându-mă pe toate categoriile dar cu foarte mult accent pe departamentul de dezastre. Ușor am ajuns să fiu coordonator pe Banca de Alimente în filială, iar ulterior Coordonator pe voluntarii de pe Serviciul de Ambulantă al filialei. Despre mine pot spune că sunt o fire dinamică, plină de energie ce intervine indiferent de situație pentru a da o mână de ajutor. Unul din motto-urile mele este "O picătură de sudoare valorează mai mult decât o mie de cuvinte".

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE

ANTONIO - MIHAI HADADE - filiala de cruce roșie sălaj ( 872 voturi )

Nu sunt obișnuit doar să fiu flexibil, ci îmi și place acest lucru. Mă simt cel mai bine într-un mediu de lucru în care zilele nu seamănă între ele și tocmai din acest motiv consider că voluntariatul la Crucea Roșie este cel mai potrivit loc pentru mine. În plus, pe lângă flexibilitate și responsabilitate, sunt un împătimit al detaliilor, în special când vine vorba de activități. Una dintre cele mai frumoase activități și de care îmi amintesc cu drag a fost cea în parteneriat cu Colgate unde am reușit să ajungem la aprox. 8.000 de copii pe care am reușit să îi învățăm ce însemna igienă.

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE

ADELINA SAVU - FILIALA DE CRUCE ROȘIE ARAD ( 610 voturi )

Am fost de mică o persoană empatică căreia îi plăcea să acorde ajutor oricărei persoane sau vietăți care avea nevoie de îngrijire sau mângâiere sau pur și simplu de o vorba bună. Marea familie a Crucii Roșii mi-a permis să împărtășesc valorile mele cu cei asemeni mie. Am cunoscut aici forță echipei de voluntari și a lucrului cu semenii. Am învățat mereu de la seniori și am contribuit la transmiterea către juniorii noștri a valorilor organizației, a puterii “emblemei de Cruce Roșie” și a cunoștințelor dobândite în acțiunile de voluntariat sau în facultate. Doresc și în continuare că forță “Vestei roșii” purtată cu mândrie, atât la acțiunile simple din căminele de bătrâni sau în școli, precum și la antrenamentele de pregătire pentru dezastre să constituie un simbol pe care să-l pot preda în generații, copiilor mei și la finalul carierei mele, de ce nu, celui mai tânăr membru din Crucea Roșie. „M-am bucurat sa primesc informații atât de utile de la un medic competent, ce a avut multa răbdare sa ne explice tot ce avem de făcut pentru a ne îmbunătății starea de sănătate. Sper sa revină si alte dați in localitatea noastră!” (M.E., 59 ani- Beneficiar campanie măsurare tensiune arterială)

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE

PAULA MANEA- STOENESCU - FILIALA DE CRUCE ROȘIE CONSTANȚA ( 610 voturi )

Toate activități mele în domeniul educație pentru sănătate au însumat anul acesta peste 600 de ore de voluntariat. Sunt medic de profesie și timpul meu liber este foarte prețios, însă l-am dăruit cu inima deschisă oamenilor prin intermediul Crucii Roșii Române. Multitudinea întrebărilor și discuțiile pe care le port cu cei prezenți la acțiunile noastre stradale, în școli sau în spațiile comerciale este pentru mine un feed-back al nevoii oamenilor de informare și al faptului că sunt în locul potrivit. „M-am bucurat sa primesc informații atât de utile de la un medic competent, ce a avut multa răbdare sa ne explice tot ce avem de făcut pentru a ne îmbunătății starea de sănătate. Sper sa revină si alte dați in localitatea noastră!” (M.E., 59 ani- Beneficiar campanie măsurare tensiune arterială)

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL PRIMULUI AJUTOR

NICOLAE GRIGORE - filiala de cruce roșie tulcea ( 1455 voturi )

Sunt voluntar al Filialei de Cruce Roșie Tulcea din anul 1998, implicându-mă cu precădere în cadrul programelor de pregătire a voluntarilor pentru acordarea primului ajutor. Astfel, de-a lungul timpului, Crucea Roșie Tulcea mi-a oferit cadrul perfect de a-mi valorifica experiența profesională, dobândită în țară, dar mai ales în teatrele de operații din zone de risc ridicat precum Arabia Saudită, Kuwait, Iraq, Serbia, Kosovo, Afghanistan, acolo unde am asigurat suportul medical în timpul misiunilor de căutare și salvare, transport răniți, etc. Ca voluntar al Crucii Roșii m-am implicat în pregătirea membrilor echipelor de prim ajutor din cadrul detașamentelor de intervenție ale Filialei de Cruce Roșie Tulcea, participante de patru ori la etapele europene. De asemenea, am sprijinit pregătirea practică a echipajelor de Sanitari Pricepuți, care de fiecare dată s-au întors cu rezultate meritorii de la etapele naționale.

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL PRIMULUI AJUTOR

MARIUS-GABRIEL CROITOR - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SECTOR 6 BUCURESTI ( 1430 voturi )

In decursul anilor am participat la nenumărate acțiuni de prim ajutor in cadrul filialei unde am fost voluntar, devenind și coordonator al unei echipe de prim ajutor iar in prezent ocupând funcția de coordonator de prim ajutor in cadrul Detașamentului de Intervenție in Situații de Dezastre al Filialei Sector 6. De când am ajuns in postura de coordonator am schimbat modul de pregătire al voluntarilor pe partea de prim ajutor. In următoarea perioada doresc a implementa un nou tip de verificare periodica a cunoștințelor dobândite de către voluntari.

VOLUNTARUL ANULUI ÎN DOMENIUL PRIMULUI AJUTOR

MARIA-ALEXANDRA VADUVA - FILIALA DE CRUCE ROȘIE Valcea ( 1346 voturi )

Sunt voluntară în cadrul filialei de Cruce Roșie Vâlcea de aproximativ un an și jumătate. Activitatea mea în domeniul primului ajutor mă motivează să mă implic din ce în ce mai mult cu fiecare acțiune. Am participat la activități de promovare a primului ajutor în județul Vâlcea (Campania "Fii Informat"), organizarea și coordonarea punctelor de prim ajutor la diferite evenimente (ex. Maratonul Olteniei), susținerea demonstrațiilor de prim ajutor pentru voluntarii filialei dar și la diferite evenimente. În prezent sunt coordonatorul unui proiect la nivel județean, de informare și promovare a tehnicilor esențiale de prim ajutor în licee, campanie denumită "Fii Informat".

VOLUNTARUL ANULU

BOGDAN BOBE - FILIALA DE CRUCE ROȘIE ilfov ( 1631 voturi )

Pe parcursul întregii mele activități în această organizație umanitară, am avut ocazia să-mi valorific cu succes calitățile manageriale, prin organizarea de evenimente cu scopul dezvoltării personale a voluntarilor și prin acțiunile pe care le-am coordonat pentru a îndeplinii misiunea Crucii Roșii, aceea de a ajuta oamenii aflați în nevoie, indiferent de natura acelei “nevoi”. În Crucea Roșie am crescut, am învățat și pot spune că m-am format ca om în această organizație. Relitatea cruntă din teren și situațiile limită în care au ajuns oameni afectați de inundații, de sărăcie, de boli sau alte “dezastre” personale este cea mai mare lecție pe care am învățat-o aici, mergând din casă în casă. Dar am învățat mult mai mult: să ascult, să fiu răbdător, să ajut necondiționat, să respect, să iubesc, să cer ajutor atunci când simt nevoie. Crucea Roșie este și va fi un loc unde te împlinești.

VOLUNTARUL ANULU

HANNELORE GHISAN  - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SATU-MARE ( 1457 voturi )

Toată viața mea a ajuns să orbiteze în jurul Crucii Roșii. Din clasa a 9-a când am decis să devin voluntar și până acum, am încercat să fac tot ce îmi stă în putere pentru a face această organizație iubită la nivelul comunității sătmărene. Crucea Roșie a devenit o a doua familie pentru mine. Ca lider de tineret am avut onoarea de a lua parte la Adunarea Generală a tuturor filialelor din România, unde am fost inspirată de entuziasmul pe care l-am văzut din partea tuturor filialelor. Am realizat atunci ce înseamnă Crucea Roșie cu adevărat și am vrut ca și restul lumii să înțeleagă ce văd eu așa de special aici.

VOLUNTARUL ANULU

ALEXANDRU - IOAN DRAGONICI - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SALAJ ( 1446 voturi )

La Crucea Roșie am învățat să prețuiesc ceea ce am cu mai multă atenție. Participarea la o diversitate de activității implementate de Crucea Roșie, participarea la taberele de instruire, deplasările și întâlnirile directe cu realitatea din teren, m-am dezvoltat că om și am învățat ce însemna "să nu ai" . Am văzut foarte multe persoane provenite din medii sociale defavorizate, familii vulnerabile afectate de inundații, de drame personale, de boli. Am ajuns la persoane în vârstă uitate de familie, la copii cu părinții plecați din țară, la copii care nu primesc fructe decât de sărbători. Este dureros de relatat aceste întâmplări, dar acesta este adevărul. Lupta acestor oameni aflați în situații limită este un exemplu pentru mine și poate ar trebui să fie un exemplu pentru toți oamenii. Cu siguranță drumul meu în viață va fi diferit după lecțiile învățate la Crucea Roșie.

PROIECTUL DE VOLUNTARIAT AL ANULUI

ARTS AND CRAFTS - FILIALA DE CRUCE ROȘIE CONSTANTA ( 575 voturi )

Obiectivul principal al activității îl reprezintă crearea obiectelor decorative (brățări, tablouri de mici dimensiuni pictate pe canvas, alte obiecte decorative) ce urmează apoi să fie valorificate. Un alt obiectiv al acestul proiect îl reprezintă omogenizarea grupului de voluntari pe arii de interes și socializarea acestora. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt persoanele aflate în nevoie ce solicită sprijinul Filialei de Cruce Roșie Constanța. Beneficiarii indirecți se împart în două mari categorii, respectiv voluntarii filialei, ce se bucură să facă fapte bune cunoscându-se mai bine unul pe celălalt și persoanele ce aleg să achiziționeze micile obiecte confecționate de voluntari în schimbul unei donații minime.

PROIECTUL DE VOLUNTARIAT AL ANULUI

BIBLIOTECA VIE A VOLUNTARILOR CRUCII ROSII - FILIALA DE CRUCE ROȘIE SECTOR 6 ( 473 voturi )

Proiectul s-a desfășurat in șapte orașe: Bucuresti, Satu Mare, Baia Mare, Timișoara, Gheorgheni, Panciu si Calarasi și a fost un proiect organizat 100% de voluntari. Proiectul BIBLIOTECA VIE a avut ca scop conștientizarea tinerilor despre importanta voluntariatului si promovarea activitatilor umanitare pe care Crucea Rosie Romana le desfășoară . Totodată proiectul si-a dorit sa invite cați mai mulți participanti sa devina voluntari la Crucea Rosie. Biblioteca Vie este o metoda de învățare nonformala care își dorește diseminarea informației intr-un mod creativ si prietenos tinerilor si nu numai. Se numește Biblioteca Vie deoarece cărțile bibliotecii sunt de fapt persoane, in cazul proiectului CR , voluntari care au de spus o poveste ce invita la o schimbare pozitiva si la acțiune. Voluntarii implicați in aceasta activitate au fost coordonatori, cârti si bibliotecari. Coordonatorii voluntari au fost unul in fiecare oraș si au trebuit sa își organizeze echipa de voluntari cu care sa desfășoare acțiunea si cei care au vorbit cu institutiile de învățământ facilitând accesul voluntarilor in scoli si licee. "Cărțile"- au fost voluntari care au avut de spus o poveste inspirațională din viata lor de voluntar la Cruce Roșie. Bibliotecarul - erau voluntarii care ajutau cititorii ( adică participanții) sa ajungă la "cartea" pe care voiau sa o descopere.

PROIECTUL DE VOLUNTARIAT AL ANULUI

PROIECTUL ESTI INFORMAT, ESTI PREGATIT! - FILIALA DE CRUCE ROȘIE BRAILA ( 428 voturi )

Proiectul “Esti informat, esti pregătit” este un proiect de informare si reducerea vulnerabilitatii consecintelor dezastrelor in comunitati. Filiala de Cruce Rosie Braila si-a propus in anul 2018 din fonduri proprii sa imbunatateasca rezilienta si capacitatea de preventie a membrilor comunitatilor expuse riscurilor de dezastre pentru a preveni pierderile de vieti omenesti si de bunuri materiale. Obiectiv general: dezvoltarea unei culturi a pregatirii pentru dezastre si a reducerii riscurilor in comunitatile vulnerabile identificate . Beneficiarii direcți: 399 persoane în anul 2018 din categoriile: cetățeni, autorități publice locale, salariați din primarii și instituții ale statului (AJPIS Braila, Instituția prefectului, Poliția locală, Centrul de detenție Tichilesti Brăila ) preoți parohi, voluntari ai filialei, familii întregi din comunități, profesori, educatori, bibliotecari, asistenți medicali și mediatori sociali și sanitari, elevi, surori de Cruce Roșie ,infirmiere etc.

Folosim cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu Politica de administrare a modulelor cookie în cadrul paginii web.